5 dokaza da će ostavljanje cigareta uticati na to da budete lepši!

Mnogi bivši pušači svedoče o tome da nakon što su ugasili poslednju cigaretu, ne samo da su počeli da se osećaju sve zdravije, već i lepše. Kada se osećate dobro u svom telu dodatno ste motivisani da istrajete u svojoj odluci i odolite zavisnosti. Lepši i zdraviji izgled može biti jedan od važnih pokretača da ostavite cigarete.

5 dokaza da ćete biti lepši

Pogledajte na koje sve načine ćete se prolepšati nakon što prestanete da pušite:

1. Usporićete stvaranje bora

Udisanje duvanskog dima utiče na brže stvaranje bora ne samo na vašem licu već i po celom telu. To se dešava jer koža gubi elastin i kolagen koji joj daju čvrstinu, elastičnost i snagu.

Kada izbacite nikotin iz svoje krvi, ona će lakše dolaziti do vaše kože i hraniti je, a samim tim će postati podmlađena i lepša.

2. Vratićete belinu svojim zubima

Žuti subi su jedan od načina da na prvi pogled prepoznate pušača. Na sreću, nakon što prestanete da ih izlažete duvanskom dimu, vaši zubi će postepeno vraćati svoju belinu.

Sa druge strane, izbeljivanje zuba koje do sada nije imalo efekta, konačno će moći da postane opcija i za vas, ukoliko to želite.

Lepši nokti i koža3. Osvežićete dah i osećaj za ukus

Žuti zubi nisu jedini negativan efekat duvanskog dima u vašim ustima. On takođe izaziva poremećaj osećaja za ukus, a ostavlja i karakterističan miris pušača u vašem dahu.

Neke od prvih pozitivnih efekata koje ćete primetiti nakon što ostavite pušenje biće oslobađanje od tog neprijatnog mirisa, a zatim i bogatstvo pravih ukusa.

4. Vratićete sjaj svojim očima

Štetno dejstvo cigareta na vašu kožu najizraženije je na licu, a posebno oko očiju.

Bivši pušači su primetili da su nakon ostavljanja cigareta prvo podočnjaci počeli da im se smanjuju, a samim tim su im oči došle do izražaja i ponovo su počeli da deluju sveže i odmorno.

5. Zdrava kosa i nokti

Jedno od štetnih dejstava duvana na naše telo, kojih pušači najčešće nisu ni svesni, jeste slabljenje kvaliteta kose i noktiju.

Samo nekoliko nedelja nakon ostavljanja cigareta, fleke na noktima će nestati, a kosa će kod većine ljudi vremenom polako postajati sve jača.