5 trikova kako da preživite Evropsko prvenstvo bez cigareta

EURO 2016 je period kada otkazujemo sve druge dogovore, okupljamo ekipu i uz puno masne hrane i hladnog pića uživamo u evropskom fudbalu. Da ne zaboravimo da nam sledi i Olimpijada, a ljubitelji tenisa istovremeno će uživati i u Vimbldonu.

Ipak, za one koji su odlučili da ostave cigarete, masna hrana i piće, velika ekipa i sportska euforija sinonim su i za pune pepeljare. Bilo da se okupljate u omiljenom kafiću ili pravite okupljanje kod kuće evo trikova kako da se oduprete porivu da zapalite cigaretu:

1. Ako osetite veliku potrebu za cigaretom dišite duboko. Bilo da ste fanovi fudbala koji vatreno i glasno prate utakmicu ili od onih što nervozu rešavaju grickanjem noktiju, budite svesni da vam ta cigareta neće umanjiti nervozu. Želja za cigaretom traje 3 minuta, naterajte sebe da tri minuta duboko dišete i želja će proći.

2. Probajte da se držite gazirane vode i sokova. Svako ima drugačije okidače za cigarete ali znate) alkohol podstiče želju kod mnogih. Ako ste sigurni da će vas dva piva naterati da zapalite cigaretu probajte predupredite ovu želju i da umesto alkohola naručite nešto drugo.

3. Grickalice će vam pomoći da vam ruke budu zauzete. Pripremite dosta kokica ili kupite kikiriki, čips, grisine, sve vam to može pomoći da vam ruke budu zauzete i da tu vrstu krize predupredite.

4. Pokušajte da razmišljate o nečem drugom. Ako pomislite na cigarete u toku pauza pokušajte da svoja razmišljanja usmerite u drugom pravcu – pogađajte ko će biti najbolji strelac, dokle će dogurati vaš favorit ili za koliko godina/decenija će se Srbija kvalifikovati za EURO 😉

5. Žvake sa jakim ukusom mente su odlične kod suzbijanja želje za pušenjem pa se naoružajte njima. I opet, ne zaboravite – kriza traje samo 3 minuta.